Kuoron historiasta

Mystican perusti 1971 ala-asteen luokanopettaja Saimi Saku. Aluksi se toimi Klaukkalan naiskuoro -nimisenä. Rekisteröitymisen myötä kuoron nimeksi tuli, kuorolaisten keskuudessa pidetyn äänestyksen seurauksena, Mystica.

Alkuvuosina kuoron esiintymiset keskittyivät oman ja lähikuntien alueelle seurakunnan ja kunnan tilaisuuksiin, sairaalavierailuihin jne. Vuosien kuluessa reviiriä on laajennettu, niin maantieteellisesti kuin taiteellisestikin. Olemme vierailleet Virossa, Ruotsissa, Unkarissa Budapestin Kalevala -kuoron kutsumana, Espanjassa suomalaisen seurakunnan vieraana ja Saksassa. Kesän 2003 Saksan-matkalla esiinnyimme Berliinissä, Hannoverissa ja Mindenissä.

Laulukilpailut

Ulkomaisiin kuorokilpailuihin Mystica on osallistunut kolmesti: Englannin Walesissa 1988 kansainväliseen Musical Eisteffod -festivaaliin ja vuonna 1994 Italiassa Riva del Garda - kuorokilpailuun, jossa Mystica palkittiin 2. sijalla sekä kultaisella diplomilla. Syksyllä 2005 kuoro osallistui Grieg International Choir festivaaliin ja kilpailuun Norjan Bergenissä. Vuonna 2017 sijoituimme hopeallei kansainvälisessä kuorokilpailussa Budapestissa, Unkarissa.

Levytykset

Mystica on julkaissut ensimmäisen levynsä jouluksi 2002. "Valkea Joulu" sisältää tuttuja ja rakkaita joululauluja, mutta myös uudempaa ja harvemmin kuultua joulumusiikkia.

"Kukkui kaukaa kullan ääni" on Mystican toinen levy ja se on tehty 40 v.-juhlavuoden kunniaksi.

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.